maanantai 28. maaliskuuta 2011

Vaalit 2011- Mikä puolue on optimoinut sivunsa parhaiten?

Eduskuntavaalit 2011 ja puolueiden kotisivujen hakukoneoptimoinnit


Ajattelin tehdä nopean katsauksen eri puolueiden sivuista, ja katsoa miten on hyvin sivut on optimoitu hakukoneita varten, ja kuinka tulevat vaalit on otettu mukaan sisältöön. Lisäksi lyhyt arvostelu sivujen ulkoasusta ja käytettävyydestä. Arvostelut on nettikäyttäjän näkökulmasta ja mitään poliittisia kytköksiä ei tämän blogin kirjoittajalla ole.

Kaikilla on omat mielipiteeensä siitä, että mikä on tärkeää hakukoneoptimoinneissa ja miksi, mutta ainakin minä oletan, että edes nämä perusteet ovat kunnossa:

Meta-description / Meta-kuvaus:

Kerrotaan sivuista lyhyesti ja kiinnostavasti, ja tähän olisi hyvä myös saada upotettua joitakin tärkeitä avainsanoja. Jos tämä puuttuu, niin hakukoneet lisäävät tiedon joko ensimmäisestä tekstistä joka on sivuilla, tai sitten ottavat satunaisen tekstinpätkän. Yleensä aina automaattisesti laitettu häviää omalle. Jokaiselle sivulle on syytä laittaa eri kuvaus.

Meta-title / Meta-otsikko:

Sivujen otsikko joka näkyy hakukoneiden linkeissä, ja selaimen yläosassa. Jokaisella sivulla olisi hyvä olla eri otsikko.

Meta-keywords /Meta-avainsanat:

Sivujen tärkeimmät avainsanat. Ei nykyään suurta merkitystä hakukoneissa, mutta ei mitään syytä jättää laittamatta. Lisättyjen hakusanojen on syytä löytyä myös itse sivuilta.

Meta-language:

Sivuston kieli. Auttaa hakukoneita lokalisoimaan sivut paremmin.

H1,H2, H3 jne. otsikko-elementit:

Otsikoiden käyttäminen sivuilla. Hakukoneet antavat näille mukavasti painoarvoa. Ei saa olla liikaa suhteessa muuhun tekstiin. Jokaisella sivulla olisi hyvä olla yksi H1 otsikko. H2- ja H3-otsikoita voi olla useampikin. Hyvä keino saada hakusanoja upotettua sivuille.

Sivukartta / XML Sitemap:

Sivukartat kertovat hakukoneelle, että mitä eri sivuja löytyy, ja näin hakukoneet osaavat indeksoida vähemmän näkyvillä olevatkin sivut paremmin. Merkittävä puute, jos ei löydy sivuilta.

Kuvien alt-atribuutit/tagit:

Kuvissa on hyvä käyttää alt-tageja, koska yllättävän moni päätyy sivuille kuvahakujen kautta. Auttavat myös kertomaan näkövammaisille käyttäjille, että mitä kuvissa on.

Robots.txt:

Kertoo hakuroboteilla, että mitä osia sisällöstä ei haluta indeksoida. Hyödyllinen kun halutaan kaikki tarpeeton pois hakutuloksista (scriptit yms.).

MUUT:

Käytettävyys:

Ulkoasu, ja valikoiden toimivuus. Ovatko sivut helppokäyttöiset.

Sivujen nopeus:

Kuinka nopeasti sivut latautuvat käyttäjille. Hitaasti latautuvat sivut saavat käyttäjät kääntymään muualle. Merkittävä osa optimointeja, mutta enää harvemmin nykyään panostetaan sivujen kokoon....Valitettavasti.

Mobiilisivut:

Mobiilikäyttäjiä varten. Yleensä paljon kevyemmät versiot sivuista.

Sosiaalinen media:

Facebook, Twitter, Youtube jne. Niin merkittävässä osassa nykyään Internet-markkinoinnissa, että ovat lähes pakollisia kaikille.




Vaalit 2011 - Puolueet ja arvostelut:

Puolueet käydään läpi rekisteröitymisjärjestyksessä. Lähteenä käytetty vaalit.fi sivustoa:

Vaalit 2011 - Arvostelut Osa 1 - SDP - Suomen Sosialidemokraattinen Puolue

Vaalit 2011 - Arvostelut Osa 2 - Keskusta - Suomen Keskusta

Vaalit 2011 - Arvostelut Osa 3 - Kokoomus - Kansallinen Kokoomus

Vaalit 2011 - Arvostelut Osa 4 - RKP - Suomen ruotsalainen kansanpuolue

Vaalit 2011 - Arvostelut Osa 5 - KD - Suomen Kristillisdemokraatit (KD)

Vaalit 2011 - Arvostelut Osa 6 - Vihreät - Vihreä liitto

Vaalit 2011 - Arvostelut Osa 7 - Vasemmistoliitto

Vaalit 2011 - Arvostelut Osa 8 - Perussuomalaiset


Yritän tehdä pienemmistä puolueista oman katsauksen myöhemmin.

Piristystä toimistoon ja vapaa-aikaan!: Luontaistuotteet, vitamiinit ym. helposti ja halvalla iHerb.com:sta. Koodilla YUY952 saat 5 dollaria alennusta ensimmäisestä tilauksestasi! - Hakukoneet ja optimoinnit-blogi suosittelee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti