maanantai 28. maaliskuuta 2011

Vaalit 2011 - Arvostelut Osa 1 - SDP

Eduskuntavaalit 2011 


SDP / Suomen Sosialidemokraattinen Puolue

Optimoinnit blogi - SDP - Logo
SDP - Logo

SDF.fi

Ulkoasu ja käytettävyys:


SDP:n sivut ovat kevyet, selkeät ja valikot helppokäyttöiset. Ei juuri moitittavaa. Lähinnä valikkopalkin ">" merkit ihmetyttävät. Onko niillä jokin käyttötarkoitus? Myös sivun oikeassa laidassa on vähän turhan paljon kaikkea. Sivuja joutuu rullaamaan turhan paljon sisältöön nähden. Sosiaalinen media on mukavasti edustettuna.

Sivuston toteutus: ?

Hakukoneoptimoinnit:


Ei meni kovin vahvasti SDP:llä. Title-tagi (title-elementti) sisältää vain tekstin "SDP.fi", jolla ei ole käytännössä mitään hyötyä, ja hakusanana muutenkin turha. Luulisi, että kannattaisi jotain vaaleista mainita. Meta-description puuttuu kokonaan. Tässä pitäisi tiivistettynä olla sivuston kuvaus (n. 160 merkkiä), ja siihen on hyvä myös upottaa tärkeimmät avainsanat. Meta-keywords (hakusanat, avainsanat) puuttuvat myös kokonaan. Kuvissa ei käytetä alt-atribuutteja ollenkaan. Sivukartta puuttuu (Sitemaps). Sivukartalla kerrotaan hakukoneille mitä eri sivuja löytyy, ja näin hakukone osaa myös indeksoida heikommin löytyvät sivut paremmin.


Optimointipisteet: 45/100

Plussat:

+ Selkeät sivut
+ Valikot
+ Kevyet sivut
+ Sosiaalinen media hallussa (Facebook, Youtube, Flickr, Twitter, Linkedin)

Miinukset:

- Ei meta-kuvausta (description)
- Ei meta-avainsanoja (keywords)
- Ei kunnon title-tagia (selaimessa näkyvää otsikko)
- XML sivukartta (Sitemap) puuttuu
- Kuvista puuttuu alt-attribuutit
- Ei mobiilisivuja


Mikä puolue on optimoinut sivunsa parhaiten?  - Pääsivu
Piristystä toimistoon ja vapaa-aikaan!: Luontaistuotteet, vitamiinit ym. helposti ja halvalla iHerb.com:sta. Koodilla YUY952 saat 5 dollaria alennusta ensimmäisestä tilauksestasi! - Hakukoneet ja optimoinnit-blogi suosittelee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti