tiistai 29. maaliskuuta 2011

Vaalit 2011 - Arvostelut Osa 2 - Keskusta

Eduskuntavaalit 2011 



Keskusta / Suomen Keskusta

"Tässä olisi Keskustan logo, jos logon käyttö olisi sallittua ilman erillistä lupaa. "

www.keskusta.fi

Ulkoasu ja käytettävyys:


Keskustan etusivuilla tervehtii mukavasti (sarkasmia) photoshopattu Mari Kiviniemi. Ainakin on räväkät ja erottuvat sivut. Tosin omaan makuun turhan naiselliset. Ilmeisesti tarkoituksena on kohdistaa sivut enemmän nuorille.

Jostain syystä Keskustan sivut on tehty kahdessa osassa. Ensin vastaan tulee ns. intro-sivu, ja sitä klikkaamalla päästään varsinaisille sivuille. Intro-sivu ei missään nimessä ole kevyt, (lähdekoodista löytyy joku kunnon koodioksennus). Ja sama pätee varsinaisilla sivuillakin. Introssa ei juurikaan ole tekstiä, ja se haittaa sivujen löytymistä hakukoneissa. Etusivun (ei intro) alapalkki on aivan liian iso.


Sivuston toteutus: ?


Hakukoneoptimoinnit:


Käytännössä aivan samat puutteet, kuin SDP:n sivuillakin. Vajaa meta-otsikko, Meta-kuvaus, eli meta-description puuttuu kokonaan, meta-avainsanat (meta-keywords) puuttuvat myöskin, kuvista puuttuu alt-tagit, intro-sivulta puuttuu kaikki h1,h2 h3 jne. otsikot. Jonkun olisi voinut laittaa, vaikka muutakaan tekstiäkään ei juuri ole. Vielä kun otetaan mukaan äärimmäiset raskaat sivut, niin ei Keskustallakaan hirveästi juhlittavaa ole.

Optimointipisteet: 50/100

Plussat:

+ Selkeät sivut
+ Valikot
+ Sosiaalinen media hyvin hallussa (Facebook, Youtube, Flickr, Twitter, Linkedin, Spotify, Delicious)
+ Mobiilisivut löytyvät

Miinukset:

- Sivut kahdessa osassa
- Raskaat sivut
- Ei meta-kuvausta (description)
- Ei meta-avainsanoja (keywords)
- Ei kunnon title-tagia (selaimessa näkyvää otsikkoa)
- Ei otsikoita
- Kuvista puuttuu alt-attribuutit



Mikä puolue on optimoinut sivunsa parhaiten - Pääsivu
Piristystä toimistoon ja vapaa-aikaan!: Luontaistuotteet, vitamiinit ym. helposti ja halvalla iHerb.com:sta. Koodilla YUY952 saat 5 dollaria alennusta ensimmäisestä tilauksestasi! - Hakukoneet ja optimoinnit-blogi suosittelee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti