tiistai 29. maaliskuuta 2011

Vaalit 2011 - Arvostelut Osa 4 - RKP

Eduskuntavaalit 2011 


RKP / Suomen ruotsalainen kansanpuolue

Optimoinnit blogi - RKP - Logo
RKP - Logo


www.rkp.fi

Ulkoasu ja käytettävyys:


RKP:n sivut ovat selkeät ja pelkistetyt. Tekstiä on mukavasti ja selaaminen on helppoa. Sivujen alapalkki voisi olla paljon pienempi, ja aavistuksen myös yläpalkki. Nyt on vähän liikaa rullattavaa etusivulla, ja pienellä resoluutiolla ongelmat vielä korostuu.

Sivuston toteutus: ??

Hakukoneoptimoinnit:


Sivut sisältävät sopivasti tekstiä suhteessa HTML-koodiin, ja otsikoitakin on kiitettävästi. Sivun otsikko (page title) voisi sisältää paremman kuvauksen. Nyt siellä lukee ”SFP – Etusivu”, kun siihen voisi lisätä jotain vaaliteemaa. Tulevat äänestäjät tuskin käyttävät hakusanana ”Etusivua”. Joissakin kuvissa on alt-atribuutit, mutta ei kaikissa.

RKP:n sivujen suurin ongelma on kieli. Suomenkielisiltä sivuilta löytyy meta-description (kuvaus) ja meta-keywords ruotsiksi. Mitään meta-language-tagia ei ole kuitenkaan laitettu. Sitemaps puuttu, kuten myöskin robots.txt (mikä määrittelee hakuboteille, että mitä tietoja sivuilta pitää indeksoida, ja mitä ei)

Optimointipisteet: 55/100


Plussat:

+ Selkeät sivut ja valikot
+ Facebook
+ Tekstiä sopivasti
+ Alt-tageja käytetty

Miinukset:

- Title-tagi puutteellinen
- Facebookin lisäksi ei muita sosiaalisia medioita
- Sivukartta puuttuu (XML Sitemap)
- Robots.txt puuttuu
- Ei mobiilisivuja
(-) Meta-language?
Piristystä toimistoon ja vapaa-aikaan!: Luontaistuotteet, vitamiinit ym. helposti ja halvalla iHerb.com:sta. Koodilla YUY952 saat 5 dollaria alennusta ensimmäisestä tilauksestasi! - Hakukoneet ja optimoinnit-blogi suosittelee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti