maanantai 7. maaliskuuta 2011

Top-5 Optimointivinkit Bloggeriin

Seuraavat ohjeet saattavat kuulostaa helpoilta ja yksinkertaisilta, mutta monet näistä kohdista jätetään hyödyntämättä "Kun sivut pitää saada nettiin nopeasti", ja lopulta niitä ei enää kukaan säädä kuntoon. Nämä ohjeet on lähinnä tarkoitettu Bloggeriin, mutta toimivat myös Wordpressin, tai muiden blogien kanssa.

1. Blogin otsikko (Blog Title).

Otsikolle hyvä pituus on noin 60 merkkiä. (hakukoneet näyttävät yleensä vai 60 merkkiä) ja sisältää avainsanoja/hakusanoja (keywords) joita löytyy blogistasi. Sivuston otsikko on yksi tärkeimmistä hakukoneiden hakuehdoista, ja otsikko "Tervetuloa blogiini" tuskin on kovin yleinen hakuehto. On käsittämätöntä, että vielä löytyy mainostoimistoja ja kovalla hinnalla tehtyjä sivuja joista löytyy otsikkona "Etusivu". Monesti itsekin käytän hakutermiä "Etusivu" etsiessäni tietoa...täh?

Otsikko löytyy kohdasta:

Asetukset -> Kuvaus
Design -> Title

2. Blogin kuvaus (Blog Description)

Kirjoita mahdollisimman ytimekkäästi mihin blogisi on keskittynyt. Esim. yleisimmät aiheet. Kirjoita kuvaus lukijoita ajatellen, älä hakukoneita. Kukaan ei halua lukea siansaksaa, ja tuskin kukaan klikkaa hakutuloksista linkkiä, jonka kuvauksessa ei ole mitään järkeä. Käytä enintään 160 merkkiä blogin kuvaukseen.

Kuvaus löytyy kohdasta:

Asetukset -> Kuvaus
Design -> Description

3. Täytä "Tietoja minusta" (About me)

Antaa enemmän tilaa kertoa sivustosta ilman, että tarvitsee miettiä mahdollista tekstin pituutta. Kerro tarkemmin blogista, blogin tavoitteista ja tietenkin myös blogin ylläpitäjästä. Mikäli kyseessä on kaupallinen sivusto, niin kannattaa kertoa esimerkiksi yrityksestä tarkemmin.

4. Lisää Blogroll

Etsi saman aihepiirin blogeja ja lisää niihin linkit. Pyydä myös toista osapuolta lisäämään linkki vastapalveluksena sivullesi, näin molemmat saatte parhaan hyödyn. Kannattaa etsiä vähemmän tunnettuja (mutta aktiivisia) blogeja, niin saat myös toisen linkittämään yleensä helpommin. Tärkeintä on, että kaikki blogit on samasta aihepiiristä, koska Google rankaisee nykyään sivustoja jotka linkittävät keskenään ihan eri aihepiireistä. Älä ota sivustoja listoille, jotka on "robottien" tekemiä (automaattisesti luotuja).

Blogroll löytyy kohdasta:

Ulkoasu -> Sivuelementit -> Lisää Gadget -> Blogiluettelo
Design -> Page elements -> Add a gadget –> Blogroll/Blog links

Huom! Hakukoneet ja optimoinnit-blogi etsii blogroll-kumppaineita. Lue tästä lisää tietoa miten liityt joukkoon.

5. Tunnisteet (Labels)

Tunnisteet toimivat hakusanoina (keywords). Joskus tunnisteet tulevat hakukoneiden tuloksiin nopeammin, kuin itse blogiteksti. Lisäksi tunnisteita klikkaamalla kävijät voivat etsiä helposti blogistasi muita aiheeseen liittyviä kirjoituksia. Samalla vanhatkin tekstit heräävät taas eloon.


Muista myös lisätä metatiedot blogiisin. Ohjeet meta-tagien laittamiseen Bloggeriin löydät täältä.
Piristystä toimistoon ja vapaa-aikaan!: Luontaistuotteet, vitamiinit ym. helposti ja halvalla iHerb.com:sta. Koodilla YUY952 saat 5 dollaria alennusta ensimmäisestä tilauksestasi! - Hakukoneet ja optimoinnit-blogi suosittelee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti