tiistai 15. maaliskuuta 2011

Lisää Meta-tagit / Metatiedot Bloggeriin

Meta-tagit (metatiedot) Bloggerissa

Blogger ei jostain syystä käytä metatietoa. Mikä on mielestäni aika käsittämätöntä, koska Google sentään omistaa Blogspotin/Bloggerin ja silti Googlen oman oppaan ensimmäisellä sivulta opastetaan meta-tagien käytöstä.

Google on luopunut pitkälti meta keywordsien käytöstä (avainsanat, hakusanat) sivustoja rankatessa, mutta Googlenkin hakualgoritmit muuttuvat koko ajan, eikä niitä missään nimessä kannata jättää lisäämättä. Laita sivujesi avainsanoiksi noin 10 suosituinta hakusanaa.

Ohjeet kuinka lisätä puuttuvat meta-tiedot Bloggeriin

Lyhyt opas kuinka laittaa puuttuvat metatagit kuntoon:

Blogger:

Ulkoasu -> Muokkaa HTML-koodia



Lisää seuraavat rivit <meta content='IE=EmulateIE7' http-equiv='X-UA-Compatible'/> jälkeen tai heti meta content rivien alkuun, jos kyseistä kohtaa ei löydy.

<meta content='Sivuston kuvaus. Käytä noin 160 merkkiä.' name='description'/>
<meta content='Tähän, Sivustosi, Hakusanoja, Pidä, Huoli, Että, Sanat, Löytyvät, blogistasi' name='keywords'/>
<meta content='Sivun tekijä' name='author'/>


Vaikka Bloggerin kieliasetuksista (Asetukset -> Muotoilu - Kieli -> olisi valittu Suomi, niin meta-tietoihin kyseinen valinta ei vaikuta ollenkaan, joten hakukoneita varten on hyvä lisätä metatiedot.


<meta content='fi' http-equiv='Content-Language'/>

fi = Suomi
en = Englanti



Muista tallentaa tekemäsi muutokset johonkin! Jos myöhemmin muutat sivustosi ulkoasua, niin kyseiset muutokset nollaantuvat, ja joudut taas aloittamaan alusta.

Hyvä sivusto meta-tietojen ja muiden tarkastukseen on ilmainen WooRank, joka kertoo mukavasti mitkä sivustosi/blogisi kohdat kaipaavat huomiota ja lisäksi pisteyttää sivustosi. Voit helposti tarkistaa tekemäsi muutokset ja niiden toimivuuden.



Muita Blogger Vinkkejä:

Huomasithan aikaisemman oppaani, jossa on kerrottu 5 hyvää vinkkiä Bloggerin optimointiin hakukoneita varten.
Piristystä toimistoon ja vapaa-aikaan!: Luontaistuotteet, vitamiinit ym. helposti ja halvalla iHerb.com:sta. Koodilla YUY952 saat 5 dollaria alennusta ensimmäisestä tilauksestasi! - Hakukoneet ja optimoinnit-blogi suosittelee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti