perjantai 1. huhtikuuta 2011

Vaalit 2011 ja Hakukoneoptimoinnit - Yhteenveto

Tämä on yhteenveto aikaisemmin arvostelemistani puolueiden kotisivuista:
Puolueiden hakukoneoptimoinnit ja arvostelut - Mikä puolue on optimoinut sivunsa parhaiten?

Eduskuntavaalit 2011 ja näkyvyys hakukoneissa - Yhteenveto


Yksikään puolue ei loistanut hakukoneoptimoinneilla. Todella monet ihan kotisivujen tekemisen perusteistakin on jäänyt tekemättä. En tiedä minkälaiset markkinat Suomessa on hakukoneoptimoinneille, mutta ainakin kahdeksan suurimman puoleen sivut ovat sellaisen tarpeessa. Suurin osa äänestäjistä on varmasti enemmän mukana sosiaalisessa mediassa, ja netissä muutenkin, kuin edellisten vaalien aikaan. Tuskin tämä trendi ainakaan laskee tulevina vuosina.

Oli myös hämmästyttävää huomata, että vaalien tärkeistä hakusanoista ei käydä kilpailua juuri ollenkaan. Jos kotisivut olisi päivitetty heti vaalien teemojen mukaisesti, ja pidetty huoli ihan hakukoneoptimointien perusteista, niin korkeille Google sijoituksille olisi helposti päästy pienellä vaivalla. Tässä olisi onnistunut ihan yksittäinen ehdokas, eikä pelkästään puolue, ja vieläpä puoli-ilmaiseksi.

Tämäkin blogi löytyy vaaleista hakemalla kohtuullisen helposti, ja koko blogikin on ollut netissä vain hetken. Kertoo siitä miten hyvin näkyvyyttä saa pelkällä blogilla. Tähän kun lisätään muu sosiaalinen media, kuten Facebook, Twitter jne. ja kunnolliset hakukoneoptimoinnit.

Lisää näkyvyyttä saa myös Google Adwords ja Facebook mainonnalla. Tänä vuonna kun kilpailua juurikaan ole, niin olisi päästy hyvin näkyviin erittäin pienillä kustannuksilla.

Eiköhän seuraavien vaalien alla osata jo paremmin varautua nettimainontaan, sosiaaliseen mediaan, hakukonekoneoptimointeihin, ja kaikkien näiden yhdistämiseen. Nyt alkaa olemaan jo aika myöhäistä.
Piristystä toimistoon ja vapaa-aikaan!: Luontaistuotteet, vitamiinit ym. helposti ja halvalla iHerb.com:sta. Koodilla YUY952 saat 5 dollaria alennusta ensimmäisestä tilauksestasi! - Hakukoneet ja optimoinnit-blogi suosittelee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti