torstai 12. tammikuuta 2012

HTML-Sivukartta blogiin ja PageRank nousee?


Lisää sivukartta (sitemap) ja blogin PageRank nousee pari pykälää?


Lisäsin kahteen blogiin sivukartat ja olin hämmästynyt, kun kuukauden ikäisten blogien PageRankit nousi heti pari pykälää. Ajattelin, että tämä on vain sattumaa, mutta päätin testata tätä vielä vuodesta 2007 pitämäni blogin kanssa, jonka pagerank oli vieläkin ilman mitään arvoa(!). Lisäsin sivukartan, ja seuraavassa päivityksessä PageRank olikin jo PR1! Vieläpä ilman ulkopuolisten linkitysten apua.

Googlen PageRank-tasot:


Ei ollenkaan (heikoin taso)
PR0
PR1
PR2
PR3
PR4
PR5
PR6
PR7
PR8
PR9
PR10 (korkein tason)

Mahdollisia syitä miksi näin kävi?

1. Google antaa sisäiselle linkityksellä suurta painoarvoa
2. Kaikki blogipostaukset käydään Googlen bottien toimesta uudelleen läpi
3. Päivitin jo ennen tätä samalla vanhoja blogipostauksia (otsikot, väliotsikot, tunnisteet yms. paikoilleen), ja Google katsoi, että sisältö on "usein" päivittyvää? Tosin en tehnyt tätä toisen blogin kanssa.
4. Tähtien asennot olivat kohdillaan.

Esimerkki tämän blogin sivukartasta: Hakukoneet ja Optimoinnit-sivukartta

Tein kaikki sivukartan merkinnät käsin, ja tämä antaa mahdollisuuden antaa linkille uuden otsikon. Kannattaakin uudelle blogille luoda sivukartta alusta lähtien, ja pistää jokainen blogimerkintä heti sivukarttaan.

Jos et usko minua HTML-sitemapin tarpeellisuudesta, niin Googlen Matt Cutts on samaa mieltä:


Huvittavaa, että tämä video on julkaistu tänään! :)

Offtopic:

Tämä blogi on pahasti jäänyt ilman huomiota, ja pahoittelut siitä. Viimeiseen pariin kuukauteen on mahtunut isompaa remonttia ja muuttaminen yhteen tyttöystäväni kanssa.

Jotain hyvääkin tässä pidemmässä tauossa oli: Pääsi nimittäin näkemään miten blogien ja kotisivujen käy, kun lopettaa päivitykset pariksi kuukaudeksi. Samalla näkee esim. mitkä nettimainoksista toimivat parhaiten. iHerb.com, Amazon.co.uk vai Google Adsense?. Näistä sitten lisää seuraavassa bloggauksessa. :)


Aiheeseen liittyvät bloggaukset:

Top5 vinkit Bloggerin optimointiin

Kuinka tehdä hyvä blogikirjoitus, joka löytyy hakukoneista


Piristystä toimistoon ja vapaa-aikaan!: Luontaistuotteet, vitamiinit ym. helposti ja halvalla iHerb.com:sta. Koodilla YUY952 saat 5 dollaria alennusta ensimmäisestä tilauksestasi! - Hakukoneet ja optimoinnit-blogi suosittelee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti