perjantai 18. helmikuuta 2011

Blogi vai perinteinen kotisivu?

Siinäpä kysymys.

Olisiko Blogi parempi ratkaisu?

Hakukoneista ainakin Google tykkää blogeista (ja sosiaalisesta mediasta muutenkin), ja blogit lisätään todella nopeasti hakutuloksiin, toisin kuin perinteiset nettisivut. Nykyään monet tekevätkin kotisivunsa kokonaan blogi-pohjalle (lähinnä Wordpress), koska niihin jokainen osaa lisätä sisältöä helposti ja vaivattomasti. Blogeihin on saatavilla valmiita teemoja (themes/templates), ja mikäli oletuksena mukana olevat teemat ei innosta, niin Googlella voi hakea niitä aina hakea lisää. On olemassa ihan ilmaisia teemoja (muistathan lukea käyttöehdot, jos kyseessä on kaupalliset sivut) ja sitten on tietenkin yrityksiä jotka muokkaavat blogit asiakkaiden tahdon mukaan.

Pienempiä sivuja suosittelen tekemään esimerkiksi Wordpressillä (monet domain-tarjoajat sisällyttävät tämän pakettiin mukaan, ja asennus on helppoa), koska Wordpress tarjoaa todella hyvät mahdollisuudet muokkaukseen, ja siinä on mahdollisuus myös lisäkkeille (plugins). Esimerkiksi All In One SEO Pack, joka on lähes pakollinen kaikille Wordpress-käyttäjille. (Josta kirjoitan myöhemmin varmasti lisää)

Ehkä kuitenkin perinteiset kotisivut?


Omat perinteiset kotisivut mahdollistavat lähes kaiken, mutta niiden säätäminen voi aloittelijalle olla todellista tuskaa. Lisäksi lähes jokaisen hakukoneoptimoinnin joutuu itse tekemään. Mikäli tietotaitoa löytyy HTML-koodin säätämisestä ennestään tai innokkuutta uuden oppimiseen, niin perinteiset kotisivut ovat edelleen hyvä vaihtoehto. Monesti vaan käy niin, että mikäli ulkopuolinen tekee sivut, niin ne hakukoneoptimoinnit jää myös ulkopuolisen käsiin. Harva kotisivuja tekevä yritys kun on ottanut optimoinnit huomioon.
Piristystä toimistoon ja vapaa-aikaan!: Luontaistuotteet, vitamiinit ym. helposti ja halvalla iHerb.com:sta. Koodilla YUY952 saat 5 dollaria alennusta ensimmäisestä tilauksestasi! - Hakukoneet ja optimoinnit-blogi suosittelee.

1 kommentti: